Naar goede gewoonte organiseert het Antwerpse provinciebestuur in het najaar het provinciaal orkesttornooi. Al voor de 66e keer geven orkesten het allerbeste van zichzelf.

Speel jij in een niet-professioneel orkest uit de provincie Antwerpen met minimum 12 personen? Is jouw orkest op zijn minst 2 jaar actief? Schrijf je dan uiterlijk op 15 maart 2014 in.

Het orkesttornooi zal plaatsvinden op enkele zondagen in de maanden oktober en november op verschillende plaatsen verspreid over de hele provincie.

Een deskundige jury beoordeelt elk optreden en deelt de orkesten in een van de zes afdelingen in. Op basis van die classificatie krijgen de orkesten de komende 4 jaar een provinciale subsidie. Hoe hoger de afdeling waarin ze geplaatst worden, hoe hoger het toegekende bedrag.

“Met dit jaarlijks evenement zetten we verder in op de ondersteuning en de begeleiding van het amateurtalent in onze provincie. Ondertussen zijn er maar liefst 7 orkesten in de superieure afdeling gerangschikt, wat toont dat er heel wat talent aanwezig is. Ik ben erzeker van dat daar dit jaar nog enkele orkesten aan toegevoegd kunnen worden!”, zegt gedeputeerde voor Cultuur Luk Lemmens.

Praktische info

Het tornooireglement, het subsidiereglement en de inschrijvingsformulieren vind je opwww.provant.be/orkesttornooi of kun je aanvragen bij het Cultuurloket op het nummer 03 240 66 30 of via cultuurloket@admin.provant.be.